Hamarosan indul az ország első Nagy Diák Zenei Tesztje

2020. november 16-án indul Magyarország első Nagy Diák Zenei Tesztje. A ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért és a DUE Médiahálózat kezdeményezésére létrejövő program célja, hogy a fiatalok körében egyedi, rendhagyó és edukatív formában népszerűsítse a jogszerű zenefogyasztást, valamint megismertesse a szerzői jogok pozitív szerepét és jelentőségét.

Hamarosan indul az ország első Nagy Diák Zenei Tesztje

A felvezető kampány részeként a Fair Play Hungary-vel együttműködve elindult a ZENEGURUKÉPZŐ - Minden, amit a zeneiparról tudni akartál, de nem merted megkérdezni videósorozat is, amelyben több ismert előadó, zenekar (Berkes Olivér, Fangler's), illetve zeneipari szakember (Temesi Bertalan - producer, Ligeti Szilvi - menedzser / Margaret Island, Párczen Anett - menedzser / Berkes Olivér, Weyer Balázs, Szenkovits Arshak - turnémenedzser / Margaret Island) avatja be rajongókat a különböző zeneipari folyamatokba, mint például dalszerzés, menedzseri és booking feladatok.

A 14 és 24 év közötti korosztályt megszólító játék célja, hogy a fiatalokban tudatosítsák a legális zenefogyasztás fontosságát, a szerzői jogok jelentőségét és szerepét, valamint azt, hogy ezek hogyan járulnak hozzá a szellemi termékek újratermeléséhez.

A Nagy Diák Teszt brand valamennyi tesztje hasonló struktúrára épül: a vetélkedő első fordulója egy online teszt, melynek 150-200 elemes kérdésbankjához szakértők készítik a kérdéseket. A teszt második és harmadik fordulója már személyes részvétellel zajlik. A vetélkedő napjának első felében történik a második forduló megmérettetése, ahová a legjobb 1000 online játékos kap meghívást, s körülbelül 200-300 diák jelenik meg. Az itt legjobban teljesítő 12 fiatal lesz a résztvevője a színes és izgalmas kvíznek, ahol eldől, kik lesznek a helyezettek.

 

Nagy Diák Zenei Teszt

Az online játék időszaka:
2020. november 16. – 2021. február 28.
 

A középdöntő és a döntő egy napon zajlik - tervezetten a 28. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretén belül 2021 májusában.

 

Bővebb információ a Fair Play Hungary-ről és a ZENEGURUKÉPZŐ videósorozatról a www.fairplayhungary.hu és a www.facebook.com/fairplayhungary oldalon.

 

Fotók: Sín Olivér