Tudatosságnövelés a hatékonyabb szerzői jogi szabályozás érdekében

Együttműködési megállapodást kötött a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért (ProArt) egyesület. A megállapodás legfőbb célja, hogy a ProArt aktívan bekapcsolódjon a szerzői joggal kapcsolatos jogszabályok előkészítésébe, módosításába, felülvizsgálatába.

Farkas Szabolcs, az SZTNH elnöke és Szűts László, a ProArt elnöke

A megállapodás értelmében továbbá a felek együttműködnek a jogalkalmazók tudatosságnövelésében is, elsősorban a szerzői jogi jogérvényesítés területén. Ennek elérése érdekében nemzetközi, európai uniós és hazai követendő gyakorlatok és a releváns jogszabályi változások ismertetéséről szóló közös konferenciákat, workshopokat és kampányokat szerveznek.

Az SZTNH és a ProArt is elkötelezett a szerzői jog társadalmi, kulturális és gazdasági szerepének és fontosságának, a kulturális sokszínűség megőrzésében betöltött szerepének fontosságát illetően, ezért a jövőben támogatják, népszerűsítik egymás tudatosságnövelő kampányait, kiadványait, eseményeit, konferenciáit vagy egyéb ilyen jellegű tevékenységeit.

A megállapodást Szűts László, a ProArt elnöke és Farkas Szabolcs, az SZTNH elnöke írták alá.

 

Fotók: Vékony Zsolt / SZTNH