Hírek

Tudatosságnövelés a hatékonyabb szerzői jogi szabályozás érdekében

A megállapodás értelmében továbbá a felek együttműködnek a jogalkalmazók tudatosságnövelésében is, elsősorban a szerzői jogi jogérvényesítés területén. Ennek elérése érdekében nemzetközi, európai uniós és hazai követendő gyakorlatok és a releváns jogszabályi változások ismertetéséről szóló közös konferenciákat, workshopokat és kampányokat szerveznek.

A mesterséges intelligencia köré épül a XI. Music Hungary Konferencia & Showcase programja

A Music Hungary Szövetség szeptember 5-én tartott sajtóreggelijén Weyer Balázs, a Szövetség elnöke mutatta be a Konferencia idei programkurátorát, Márton Andrást (zenész, KFT együttes), akivel közösen választották a konferencia fókusztémáját. A 11. Konferencia & Showcase része a második Music Hungary-díjátadó gálája is, amit idén az Expresszóban fognak tartani.

Él a zene! - május 11-én jön a magyar könnyűzene napja

A szervezők célja előtérbe helyezni a magyar szerzőket, előadókat és dalokat.

A megmozdulás 2023-as nagykövetei: Lábas Viki (Margaret Island), Orsovai Reni, Fekete Giorgio (Carson Coma) és Likó Marcell (Vad Fruttik) - valamennyien Fonogram-díjas produkciók tagjai. Mellettük pedig számos zeneipari szereplő, rádió és zenetévé is bekapcsolódott. Az esemény szervezője a Fülesbagoly, támogatója az Artisjus, stratégiai partnerei pedig az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület, a Music Hungary Szövetség és a WMMusicDistribution!

A magyar fiatalok 86%-a minden nap hallgat zenét - főleg mobilon

A szervezet és tagjai, így az Artisjus - Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület, az EJI - Előadóművészi Jogvédő Iroda és a MAHASZ - Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége megbízásából 2022-ben is készült reprezentatív lakossági és kiterjedt zenész-szakmai felmérés a zenefogyasztási szokásokról, trendekről, a zenészek helyzetéről.

A ProArt Zeneipari Jelentés legfontosabb megállapításai:

Az 1000 fős reprezentatív lakossági felmérés eredményei:

 

Mörcs témák a Jazzy Rádióban - hallgasd vissza!

Hogyan kerül egy dalszövegrészlet egy pólóra vagy bögrére? Mi mindent véd a jog? Dalcím, fotós/grafikus munkája, logó, hang, szignál, jelmondat, művésznév… Hogyan lehet ezzel pénzt keresni? Mit tegyek, ha engedély nélkül használják fel a művem?

Hallgasd vissza a 2021. december 3-i műsorban elhangzó interjút ide kattintva vagy az alábbi lejátszóban: